Over ons

MAAK KENNIS MET UNIEKE BEELDEN

In Etten-Leur vindt u Titambire. De fascinatie voor beelden uit Zimbabwe is in 1994 ontstaan tijdens een uitwisselingsproject van de dochter van de eigenaresse van de beeldentuin. In Zimbabwe maakte zij kennis met unieke beelden, die ter plaatse werden gemaakt uit allerlei steensoorten, zoals kobalt en serpentijn. De familie raakte gefascineerd door de veelzijdigheid en de creativiteit van de kunstenaars in Zimbabwe. Zowel realistische beelden als abstracte beelden werden met behulp van een rasp gemaakt tot een beeld waarvan geen tweede bestond. Na veel vragen uit Zimbabwe werd in 1998 besloten tot de registratie van de naam Titambire. De officiële opening van beeldentuin Titambire vond toen plaats in 2000.

BEKIJK ONZE BEELDEN

Beelden uit Zimbabwe

Titambire introduceert beelden uit Zimbabwe in Nederland, om u kennis te laten maken met deze bijzondere kunstvorm. Na een import op bescheiden schaal, werd al gauw duidelijk dat de behoefte groter is. Er ontstond een interessante verzameling van beelden uit Zimbabwe.De beelden verfraaien de omgeving van particulieren, bedrijven, instellingen en gemeenten. Binnenshuis, plaatsing in tuinen, in openbare groenvoorzieningen en bij kantoren.

Titambire besloot om workshops 'De kunst van het beeldhouwen ' te organiseren voor kinderen en volwassenen. 
De creativiteit van de deelnemers staat hierbij voorop. Alle materialen worden tegen een vergoeding beschikbaar gesteld.In de beeldentuin in Etten-Leur is een grote verzameling van unieke beelden opgesteld. Kom langs tijdens de openingstijden van de beeldentuin van Titambire en maak kennis. Wellicht siert één van onze beelden binnenkort wel uw woning of tuin.

Titambire, unieke beelden uit Zimbabwe
Vedelring 184, 4876 ET Etten Leur